Gå till Motala kommuns startsida

Vädret i Motala

  • Idag: Växlande molnighet och någon by av snöblandat regn10 m/s Västlig
Startsidan/Invånare/Nyhetslista - Invånare/Unga konstnärer ställer ut i Motala konsthall
 Fotograf: Motala kommun
Lyssna

Unga konstnärer ställer ut i Motala konsthall

Publicerad den 1 februari 2017 10:00

På lördag den 4 februari invigs utställningen "Ung salong 2017" i Motala konsthall med vernissage klockan 12-14.

"Ung salong 2017" är en utställning där unga konstnärer, födda 1987-1999, får möjligheten att visa upp sina verk. Konceptet som tidigare hette "Ung konst" har utvecklats till att omfatta unga konstnärer från hela Sverige istället för enbart regionala aktörer som tidigare.

De medverkande konstnärerna och deras verk har valts ut av en jury bestående av konstintendent Sofia Lycke, konsthallsassistent Julius Nord, konstnär Irene Nordh och Motala konstförenings ordförande Ragnar Gyberg.

Många bidrag

– Vi är glada att så många har ansökt och velat vara med i årets upplaga av "Ung salong". 24 konstnärer ansökte med sammanlagt 88 konstverk och av dessa antogs 15 konstnärer med 25 verk, berättar konsthallsassistent Julius Nord.
– Det var en svår uppgift att välja ut verk bland årets ansökningar, då alla höll hög kvalitet. Vi är mycket nöjda med urvalet och bland de utvalda finns flera tekniker och städer representerade, berättar Julius Nord vidare.

På lördag invigs utställningen där flera av konstnärerna medverkar. "Ung salong 2017" pågår till och med den 8 februari.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 27 januari 2017