Gå till Motala kommuns startsida

Vädret i Motala

  • Idag: Mest klart och uppehåll 19° 5 m/s Östlig
Vacker kulturmiljö i Staffanstorps naturreservat.  Fotograf: Emma Hagström
Lyssna

Natur och parker

Välkommen till Motala kommuns sidor om parker och natur. Här finner du information om bland annat  naturreservat och naturvård, tätortsnära skog och parker.

I Motala är det alltid nära till naturen. Här finns många naturstränder med badmöjligheter och grönområden att ströva i. Kommunen erbjuder ett varierande landskap från djupa skogar till ett levande kulturlandskap. Kommunen arbetar aktivt för att bevara och utveckla landskapets värden för natur och friluftsliv.

Motalas parker och grönområden ska erbjuda plats för rekreation och vila i vardagen. De ska vara vackra och nyskapande naturliga mötesplatser med rum för aktiviteter under alla årstider. Det är därför viktigt att tillgängligheten inte försvåras genom nedskräpning eller privatisering av kommunens mark. Läs vad som gäller för användning av offentlig mark och hur kommunen agerar vid överträdelse i ”Olovliga anläggningar på kommunl mark”. 

Välkommen ut och njut!

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 10 februari 2014

Kontakt

Naturkartan

Upptäck Motalas natur med naturkartan

Upptäck Motalas natur med naturkartan. Här finns också Naturvårdsprogrammets objektsdel tillgängligt med karta och objektsbeskrivningar.

Naturkartan

Friluftskartan

Friluftskarta

Friluftskartan hjälper dig upptäcka Motalas natur- och friluftsområden. Här kan du ta reda på mer information om t.ex. besöksmål, aktiviteter, vandringsleder med mera.

Friluftskartan