Gå till Motala kommuns startsida

Vädret i Motala

  • Idag: Klart och uppehållsväder 30° 1 m/s Nordlig vind
Bild på Borensbergs bibliotek Borensbergs bibliotek  Fotograf: Tonny Henriksson
Lyssna

Våra bibliotek

Motala bibliotek

Biblioteket ligger på bottenvåningen i Folkets hus med vacker utsikt över Motalaviken. Här kan du, förutom att låna böcker, läsa dagstidningar eller tidskrifter från Sverige såväl som andra delar av världen.
I Läsesalen finns en samling med lokalhistoriskt material. Detta kan du inte låna hem, men vi hjälper dig gärna att kopiera det du behöver.

Borensbergs bibliotek

Biblioteket ligger mitt i centrum av Borensberg. I det ljusa och trevliga biblioteket kan du låna böcker, men också läsa flera dagstidningar eller någon av de cirka 80 tidskrifterna.
 

Tjällmo bibliotek

Biblioteket är ett integrerat skol- och folkbibliotek, inrymt i Tjällmo skola.

 
 
 Fotograf: Anders Rörby
 

Biblioteket Carlsund Utbildningscentrum

Biblioteket ligger på andra våningen intill hörsalen och är öppet för alla.  Bokurvalet är gjort för att stödja de studerande på ungdomsgymnasiet, komvux och distanshögskolan. Vi har ett stort utbud av fackböcker, skönlitteratur samt ett 100-tal tidskrifter. Lånetiden är fyra veckor; högskolekurslitteratur och tidskrifter två veckor.

På biblioteket finns sju datorer för internet-sökningar samt för vuxenstuderande ett antal bärbara datorer att använda i skolans trådlösa nätverk. 

Biblioteket har även utlån av läsplattor och  mp3-spelare och  hjälper gärna till att ladda ner e-böcker,e-ljudböcker och talböcker.

 

Mediateket Platengymnasiet

Platengymnasiets mediatek är beläget i entréplanet i skolans D-hus. Här finns fyra bokningsbara grupprum  och två läsloft med studieplatser.

På mediateket kan du låna böcker, läsa tidningar/tidskrifter och söka information. Här finns ett stort utbud av fackböcker, skönlitteratur och tidskrifter. Dessutom finns tillgång till information via abonnerade databaser t ex NE, ArtikelSök, Alex författarlexikon och Landguiden. Mediateket förmedlar även fjärrlån från bibliotek över hela landet.
Mediateket har elva Internet-uppkopplade datorer för informationssökning,  åtta av dessa är bokningsbara.


Mediateket samarbetar med skolans speciallärare och kan ge stöd och hjälp till elever med läs- och skrivsvårigheter. I samråd med speciallärare lånar mediateket ut bärbara datorer och DAISY-spelare. Talbokstillstånd möjliggör nedladdning och tillgång till ett stort antal inlästa böcker i DAISY-format. Mediateket kan även överföra text till tal via skanning och har också licens för talsyntes.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 30 juni 2014

Kontakt

 

Öppettider

Borensbergs bibliotek
Måndag och torsdag 14 - 18
Tisdag, onsdag och fredag 10 - 14

Motala bibliotek
Måndag, tisdag, onsdag och fredag 11 - 16
Torsdag 11 - 19
Lördag 11 - 14
Lördag 14 juni 10 - 15

Tjällmo bibliotek
Onsdag 15.00-19.00

Biblioteket Carlsund Utbildningscentrum
Måndag - tisdag 8 - 15
onsdag 10 - 15
torsdag - fredag 8 - 15

Mediateket Platengymnasiet
Måndag-fredag 7.45 - 16.15