Gå till Motala kommuns startsida

Vädret i Motala

  • Idag: Växlande molnighet och någon regnskur 30° 4 m/s Sydöstlig
Läsande dam Tidskrifter  Fotograf: Anders Rörby
Lyssna

Tidningar och tidskrifter

Vi prenumererar på cirka 50 olika dagstidningar och drygt 250 olika tidskrifter. Dagstidningarna är från hela Sverige och vissa även från utlandet. Vi sparar dagstidningar omkring tre månader. Motala Tidning finns som mikrofilm från 1979-2005 samt 2007-. Kopieringsmöjligheter finns på alla bibliotek.
 
Många tidskrifter sparar vi i flera år. På biblioteket i Folkets hus och på filialerna kan du låna hem alla nummer utom det allra senaste. Årets tidskrifter står i det öppna tidskriftsmagasinet mitt i biblioteket. På bokbussen kan du låna hem alla tidskrifter. Vill du ha en speciell artikel så går det bra att kopiera. 
 
Vi har möjlighet att ta fram en del artiklar i fulltext via våra databaser Presstext och Mediearkivet. Det kostar 2 kronor/sida. Har vi inte tidningen eller tidskriften själva eller via våra databaser kan vi beställa artiklar från andra bibliotek. Det bibliotek vi beställer från bestämmer då kostnaden för artikeln. Artiklar som bara finns på universitetsbibliotek kostar mellan 75-100 kronor/artikel. 

På Library PressDisplay finns det mer än 17 000 dagstidningar och tidskrifter som du kan nå omedelbart. Det är en webbaserad portal som erbjuder alla, från den vanliga läsaren till forskaren, material från mer än 92 länder på 48 språk.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 7 mars 2012